Катастрофа между кола и два ТИР-а затвори пътя Русе – Разград

Катастрофа между лек автомобил и два ТИР-а затвори за повече от два часа пътя Русе – Разград. Пострадала е водачката на колата, но няма опасност за живота й, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Жената е била зад волана на служебен автомобил „Хонда“, собственост на Държавен фонд „Земеделие“. Тя е предприела изпреварване на ТИР на завой и в участък от пътя, където маркировката не дава право на това. Тя се е движила с висока скорост, когато в насрещното платно се е появил друг ТИР и колата се е оказала между камионите. При опита си да избегне камиона срещу нея, е закачила резервоара на зърновоза в своето платно, завъртяла се е и се е ударила в почти фронтално в другия ТИР. При сблъсъка е пробила и резервоара му.

Шофьорът на камиона разказа, че е преживял истински кошмар и още не може да се успокои. „Не мога да разбера какви са тези рискови изпреварвания и високи скорости по нашите пътища. Едва успях да овладея камиона, след като при удара се спука предната ми гума и се огънаха джантите на водещите колела“, разказа той.

Почти целият резервоар с гориво е изтекъл и дейностите по обезопасяването и опесъчаването на пътя предизвикаха затварянето му и използването на обходен маршрут. Щетите по зърновоза са минимални, а служебният автомобил бе успешно изваден от канавката и откаран от „Пътна помощ“. /БГНЕС