Освободиха от ареста майката на убитата Дамла от Момчилград

Освободиха от ареста майката на убитата Дамла от Момчилград
Освободиха от ареста майката на убитата Дамла от Момчилград / БГНЕС

Освободиха от ареста майката на 7-годишната Дамла, убита в дома си в Момчилград. Прокуратурата няма основание да внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо нея заради това, че е оставила детето си без надзор, докато е била нощна смяна на работа в завод, недалеч от Момчилград.

Днес, 21 декември, по разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали от арестните помещения на Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - гр. Кърджали е освободена. 38-годишната С.А., привлечена като обвиняема за това, че в Момчилград, като родител, за времето от 22.30 часа на 16 декември до 6.30 часа на 17 декември, оставила без надзор и достатъчна грижа 7-годишната си дъщеря Дамла М., с което създала опасност за нейното физическо и душевно развитие – престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се приеме, че е налице реална опасност обвиняемата С.Д. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжна прокуратура-Кърджали няма основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха днес от прокуратурата.

БГНЕС припомня, че привлечен като обвиняем за убийството на момиченцето е нейн братовчед. „Той е мъж на 25 години, племенник на майката на убитото дете. Разполагал е с ключ за жилището на близките си, обвинен е за умъртвяване на малолетно дете по особено жесток и мъчителен начин“, съобщи вчера говорителката на Окръжната прокуратура Димитрина Делчева.

Задържаният е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Говорителката на прокуратурата отказа да коментира признатите от него мотиви за убийството, тъй като обясненията му предстоят да бъдат проверени чрез събирането и на други доказателства. Според нея мотивите му ще може да бъдат огласени и коментирани само след като всички доказателства са налице и когато прокуратурата прецени, че няма да бъде попречено на разследването, което пък било в много ранен етап. /БГНЕС