Бенчо Бенчев: Не приемам обвиненията, срещата с Митьо Очите беше случайна

"Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна". Това каза зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба, където трябва да му бъде повдигнато обвинение за помагачество и укриване на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

Бенчев пристигна със своя адвокат Иво Найденов. Очаква се малко по-късно от Окръжната прокуратура в Бургас също да направят изявление, съобщава БНР.

Искаме истината да излезе наяве, подчерта по-рано адвокатът. Според Найденов, повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите "не означава, че той е престъпник".

Районна прокуратура – Бургас предяви обвинение на Бенчо Бенчев за това, че спомогнал обвиняемо лице да избегне наказателно преследване и за това, че държал без разрешение боеприпаси.

На него му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната“. /БГНЕС