нищо от това, което научваме днес в медиите, не е докладвано в прокуратурата в Харманли, поясни Арнаудова
нищо от това, което научваме днес в медиите, не е докладвано в прокуратурата в Харманли, поясни Арнаудова / БГНЕС
Арнаудова: Прокуратурата в Харманли няма информация за инцидента с участие на бащата на президента

Още днес ще отидат на място колегите от Хасково и ще изземат цялата документация, която съществува в районното управление в Харманли, защото нищо от това, което научваме днес в медиите, не е докладвано в прокуратурата. Това обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод информацията за пътен инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев – Георги и при който е пострадал човек в инвалидна количка, предаде репортер на БГНЕС.

В прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация, подчерта Арнаудова и уточни, че след като е излязла информация по елекронни медии главният прокурор Сотир Цацаров се самосезирал и разпоредил на Окръжна прокуратура Хасково да направи проверка. „Това ще бъде лична проверка като ще се провери един път има ли престъпление по транспорт и втори път има ли нарушение от органите на властта на място“, каза тя. Ще се определи това до колко и до какви обстоятелства са изпълнени служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач. Арнаудова поясни, че в момента за Хасково, където в събота и неделя е дежурен зам. окръжният прокурор, пътува представител на прокуратурата.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка във връзка с пътен инцидент на територията на РУ-Харманли.

Проверката се извършва от екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Дирекция "Инспекторат" на МВР. В хода й са разпитани служителите, обслужили местопроизшествието, както и пострадалият при инцидента, иззети са записи от видеокамери и друг доказателствен материал. /БГНЕС