Уволненият директор на СМГ: Четвърти ден не мога да си получа заповедта

Четвърти ден не мога да си получа заповедта, съответно и да обжалвам. Това каза Антони Стоянов – уволненият директор на СМГ, на пресконференция: „Относно неправомерното уволнение на директора на СМГ и изнасяне на нова информация за истинските причини и проблеми, довели до напрежение в гимназията през последните години”, предаде репортер на БГНЕС.

„Не можах да я получа, въпреки че имам входящ номер за нея. Подадох молба, за да я получа. Чаках цял ден, накрая в последната минута на работния ден, една дама експертка ми съобщи, че г-жа Кастрева е казала, че няма да ми дадат на ръка заповедта, а ще ми я изпратят по пощата на домашен адрес или някакъв адрес, който кажа”, разказа Антони Стоянов пред журналисти.

След като получи заповедта, той ще се запознае с нея и ще се посъветва с адвокати. "Моето желание е на 100% да обжалвам", категоричен е Стоянов.

Антони Рангачев, който е завършил СМГ и в момента преподава математика в елитния Чикагски университет, заяви, че казусът Петя Тодорова бива използван като димна завеса, за да се разреши друг проблем.

Той припомни, че казусът започна с уволнението на Петя Тодорова. „В заповедта на Министерство на образованието и науката няма нищо споменато за този казус”, каза Рангачев и препоръча да се прочете и становището на Съюза на математиците.

През последните две седмици, откакто е говорил с учители в гимназията, които са другата страна на конфликта, той е останал с впечатление и е разбрал, че не става дума въобще за този казус, а става дума за една група от недоволни учители, по-голямата част са членове на УС на Училищното настоятелство.

„Те обвиниха директора в деспотичност, в разединяване на колектива и т.н. Според мен става въпрос за конфликт кой да има контрол над финансовия ресурс, който генерира училищното настоятелство, чрез воденето на курсове в гимназията”, каза Рангачев.

Той няма отговор как може да бъде разрешен този казус, но Министерство на образованието и науката и Регионалното управление на образованието са сезирани много пъти за този проблем. /БГНЕС