ВМА с нови линейки и регистратура

Министърът присъства и на общото отчетно събрание на ВМА.
Министърът присъства и на общото отчетно събрание на ВМА. / БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров присъства на освещаването на нова регистратура в Поликниниката на ВМА, на три реанимобили и 4 леки автомобили, като всичко това е факт след дарение на благодарни пациенти и техните близки.

„Това е поредната придобивка, спечелена с много труд, с много почтеност и грижа към пациента. Това, което откриваме днес, е уникално и ще го признаят всички, които помнят какво представляваше регистратурата - по 20 души чакащи на гише“, заяви министър Петров. Той подари икони на началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS – ВРИД и на шофьорите на новите реанимобили.

На журналистически въпроси за болничните листове здравният министър коментира, че вече текат проверки в различни населени места, като същевременно се водят разговори и с БЛС относно срока, за който общопрактикуващите лекари издават болничен и кога следва да се намеси Лекарска консултативна комисия.

По заповед на министър Петров Изпълнителна агенция „Медицински одит“ ще направи пълна проверка по случая с починалата родилка. „Доколкото се запознах с работата по случая, и в едната, и в другата болница протоколите са изпълнени. Тази сутрин съм разпоредил проверка на ИАМО и ще бъдат проверени и двете болници по всички възможни параметри“, коментира още здравният министър.

Министърът присъства и на общото отчетно събрание на ВМА. /БГНЕС