Ограничения по пътищата заради връщането след Коледа

За улеснение на трафика през Владая от 10 до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София
За улеснение на трафика през Владая от 10 до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София / БГНЕС

Във връзка с очаквания засилен трафик към големите градове в края на коледните празници, днес от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната.

За улеснение на трафика през Владая от 10 до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София, съобщават от АПИ. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

За пътуващите през съседна Сърбия от 1 януари догодина в сила влиза новата система за таксуване на автомобилите, преминаващи по новия участък от магистралата между Димитровград и Ниш. Таксата за леките автомобили ще е 1,60 евро или 190 сръбски динара в едната посока. Тя може да се плати в брой - в лева или евро - или с банкова карта.

Промяната засяга трафика от Западна Европа към България, който в момента е много интензивен. За това всички, избрали да прекарат коледните и новогодишните празници в Сърбия, трябва да се информират внимателно за пътната обстановка, препоръчват от пътната агенция /БГНЕС