Труп на мъж е намерен край с. Владо Тричков

Труп на мъж е открит в река Искър край село Владо Тричков, предаде репортер на БГНЕС.

Тялото е намерено от полицаи минути преди 16.00 часа. То е открито от полицейските екипи, които участват в издирването на обвинения за шесторното убийство Росен Ангелов. Към момента самоличността на намерения не е ясна, както и неговата възраст.

Трупът изплувал в река Искър. Минути преди 17.00 часа полицията започна операция по изваждането на трупа. В нея участват и водолази. Районът е отцепен, освен полиция има екипи на гражданска защита, пожарникари и медици.

Подробности за тежкото криминално престъпление в Нови Искър бяха изнесени на извънредна пресконференция в Съдебната палата.

„Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам“, заяви Борислав Сарафов.

Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен и контролен изстрел. „Росен Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството“, каза Сарафов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване с телеграма Столична дирекция на вътрешните работи от 8 септември 2009 г.

Главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че за издирването му е създадена необходимата организация, включени са всички сили, включително и на армията. Той припомни, че Ангелов е опасен, склонен към насилствени действия. Операцията по издирване и задържането му е ход в момента.

Към този момент можем да кажем, че мотивът за извършване на престъплението е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с пострадалата, каза професионалният ръководител на МВР. Той посочи, че Ангелов има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен в случаи, когато бъде отхвърлен или изоставен от жената, към която е изпитвал тези чувства. Проявявал е и ревност към мъжа, с който Кети е живеела на семейни начала. „Росен Ангелов е имал информация, че Кети има проблеми в отношенията с мъжа, с който живее”, обясни административния ръководител на СГП Емилия Русинова.

Кети е била първата убита според разследващите, а останалите, за да се заличат следите и да не се стигне до извършителя. Има данни, че майката на Кети е била наясно с връзката на дъщеря си.

”Очевидно тази нощ този дом е бил къщата на ужасите”, каза директорът на НСлС. От доказателствата до момента Росен Ангелов е убил жертвите си една по една. Първоначално са убити Неделчо и Георги, както и бабата, които са намерени на първият етаж. „Междувременно вероятно Нанси и приятелят й са се качили на вторият етаж и се опитали да се скрият от извършителя. Той обаче се е качил, претърсил всяко едно помещение, къртил вратите с ритници, за да провери дали някой не се е скрил някъде и е убил всички лица находящи се в тази къща, включително и кучето“, каза Сарафов. /БГНЕС