Благотворителна изложба в помощ на деца с множествени увреждания
Благотворителна изложба в помощ на деца с множествени увреждания / БГНЕС
Благотворителна изложба в помощ на деца с множествени увреждания

Благотворителна изложба-търг с детски рисунки се проведе в столичната галерия „ И аз мога“ (I can too). Инициативата се провежда вече 12 години и подпомага деца със специални нужди. Едноименната фондация подпомага три центъра в страната, които казват какви са най-наболелите нужди, предаде репортер на БГНЕС.

Картините в настоящата изложба фондация „И аз мога“ е събирала през последните 12години. Картините отразяват светоусещането на децата по различни теми. Малките художници са на възраст между 5 и 12 години“, разказа Десислава Енева от фондацията.

Мисията на фондацията е целогодишно да говори за проблемите на децата с множествени увреждания. Актуалната изложба е за събиране на средства за нуждите на столичния център „Надежда“. Целта е осигуряване на специализиран автомобил и мобилни терапевти, които да осигурят на децата рехабилитация и комфортно транспортиране до центъра.

„През цялата година насочваме дарители и доброволци да помагат“, разказа Десислава Енева. Изложбата може да се види в галерията на ул. „Денкоглу“ 24 до 5 август. /БГНЕС