Затвориха за ремонт кръстовището при Ректората

Строителите имат 48 часа, за да приключат изцяло ремонтните дейности. Времето е хубаво, така че ще се справим в срок. Това каза заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев, предаде репортер на БГНЕС.

От днес в затворено кръстовището на Софийския университет заради ремонт. Зам.-кметът направи инспекция на кръстовището и каза, че към момента то беше затворено вече 12 часа.

След като бъде отворено кръстовището на Ректората се започва работата по самия бул. "Васил Левски" в участъка между Ректората и паметника на Апостола на свободата.

„Първо ще се работи в платното, което е посока към паметника на Левски, като движението няма да бъде затваряно изцяло, а ще бъде организирано в другото платно, след което ще се пристъпи към ремонт на платното, което е откъм Националната художествена академия“, каза Крусев, добавяйки, че за износващия пласт булевардът най-вероятно отново ще се затвори за един ден в средата на септември.

Ремонтът на този участък беше направен за последно преди 21 години през 1997 г. по време на кмета Стефан Софиянски. Тогава той обяви, че гаранцията на ремонтираната отсечка е 20 години. /БГНЕС