Крусев заяви, че е подал оставка
Крусев заяви, че е подал оставка / БГНЕС
Евгени Крусев подава оставка

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка, предаде репортер на БГНЕС.

Това съобщи Крусев на извънреден брифинг в Столична община.

Крусев съобщи, че вчера получил късно следобяд призовка от прокуратурата във връзка с проверката, която правят за ремонта на ул. „Граф Игнатиев”. “Призован съм в качеството си на обвиняем. В тази връзка считам, че най-отговорната, а пък и мъжка позиция в случая може би е аз да си подам оставката, което и правя, за да може разследването да си свърши изцяло работата”, каза Крусев. Той категорично заяви, че ще си защити името.

Оставката в рамките на днешния ден ще е депозирана в деловодството. Решението каза, че е лично негово.

Във връзка с ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”, Евгени Крусев заяви, че те оказват пълно съдействие на разследващите органи. „Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Така че ще продължим да оказваме пълно съдействие“, каза той.

От вчера на ул. Граф Игнатиев” са поставени бетонни ограничители с различна форма, които най-вероятно ще служат за отделяне на трамвайното трасе и пешеходната зона. В социалните мрежи ври и кипи от коментари, че тези бетонни ограничители приличат на перки на акули или на надгробни плочи.

Според Крусев към момента можем да кажем, че „Граф Игнатиев“ от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, става една от красивите улици на София“. „Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да тръгне трамвайното движение да се възстановят трамвайните маршрути, а пък вече като има някаква по-голяма яснота относно проверката на прокуратурата, ще ви информираме. Другата седмица в началото съм призован да дам показания“, каза той и допълни, че е за вторник. /БГНЕС