Нинова: За да имаме самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата

Нинова: За да имаме самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата
Нинова: За да имаме самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата / БГНЕС

От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа, където социалистите днес се събраха за поредна година, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Не искаме да сме втора ръка европейци. Не искаме да ядем второ качество храни. Юнкер вчера го чухме да произнася нашите думи и да казва: двойните стандарти в храните са недопустими, значи може България да бъде истински пълноправен член на ЕС, може да й се чува гласът, когато има държавници, партия и народ, който отстоява националния си интерес в общия ни европейски дом, отбеляза Нинова.

За да имаме това самочувствие на лидери в Европа първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава.

Нека оттук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която ще сложи край на онзи преход, в който политико-икономическите интереси, монополи, власт и пари разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа до просешка тояга, подчерта лидерът на БСП.

Тя подчерта, че е време от думи да се мине към дела. Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас, заяви още Корнелия Нинова. /БГНЕС