Биков: Това е вот заради самия вот

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков / БГНЕС

Смятаме, че това е вот заради самия вот. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

БСП преди няколко месеца обявиха, че ще внесат вот на недоверие без да знаят нито каква тема ще поставят, нито в каква политическа конфигурация ще го внесат, каза Биков.

„Водиха преговори вече два месеца и днес чухме отново неясни обяснения от Нинова за това, че тепърва ще избистрят конкретните корупционни казуси заради, които ще искат вота. Дори ДПС и лидерът им ще продължат да искат конкретика, защото явно не са разбрали какво ги е принудило да направят тази важна стъпка“, каза още той.

Според него зад отлагането на датата на вота стои опит за саботаж на председателството. От друга страна Биков предположи, че БСП искали да отместят и „вътрешния си огън“ по отношение на приватизацията. Това са истинските мотиви, иначе досега да имаше три вота, коментира депутатът от ГЕРБ.

Той не смята, че БСП щели да провалят председателството, но му било неприятно, че правят такива опити.

„Готови сме да дебатираме тази тема вече два месеца и чакаме да вземат решение. Надявам се ДПС да им конкретизира поне част от тезите, ако те не могат. Добре,че са ДПС да ги вкарат малко в някаква рамка иначе изглеждат като разпасана дружина, която се чуди с какво да се занимава с НС.

Биков се съгласи, че и в България има корупция, както имало във всяка една държава. „Въпросът е за единния стандарт по отношение на корупцията и дефинирането на това понятие. Не става дума само за рушвети, даване на подкупи. Корупцията е много по-широко понятие от това. България има проблем с корупцията и се опитваме до колкото може да я намалим“, твърди депутатът от ГЕРБ.

От друга страна Биков обясни, че ПГ на ГЕРБ не е обсъждала казуса за задържан общински съветник от ГЕРБ от Свиленград за трафика на хора. „Надявам се всеки, който се занимава с подобни неща и има доказателства срещу него, да бъде осъден. Над никого нямаме намерение да опъваме чадър. Това е много сериозно престъпление. Щом са го арестували, вероятно има доказателства“, добави той./БГНЕС