Вътрешният министър подчерта, че решението на тримата е правилно
Вътрешният министър подчерта, че решението на тримата е правилно / БГНЕС
Валентин Радев: Капитанът на отбора и Народното събрание ще решат за оставките

Дали ще бъдат приети оставките, има капитан на отбора, има Народно събрание – те ще преценят.Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев, визирайки премиера Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Радев коментира възможността да запази поста си, след като стана един от тримата министри, подали оставка след автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Дали тя ще бъде депозирана в парламента, ще стане ясно след заседанието на Коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в понеделник.

Вътрешният министър подчерта, че решението на тримата е правилно и не е взимано от други политици преди. За пример той даде катастрофата с автобус край Бяла, случила се по време на правителството на „Тройната коалиция“ с вътрешен министър Румен Петков, при която загинаха 19 души. „Да сте чули за оставки тогава? Ние правим нещо различно“, смята Радев.

Според него ръководеното от него министерство е направило всичко необходимо, за да намали броя на жертвите и ранените при произшествия на пътя и резултатите го показват.

Вътрешният министър не коментира подробности около ареста на бизнесмена Миню Стайков. „Няма да добавя нищо. Чухме изчерпателно заместник-главния прокурор. Каквото и да добавя, ще бъде спекулация“, каза Радев. /БГНЕС