На заседанието присъстват и майки на деца с увреждания от “Системата ни убива”
На заседанието присъстват и майки на деца с увреждания от “Системата ни убива” / БГНЕС
БСП поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Валери Симеонов не може да остане и 1 минута повече на поста си, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

От левицата призоваха за незабавната оставка на Симеонов заради неговото изказване по повод майките на деца с увреждания, които от месеци организират протести и настояват за реформа в социалния сектор.

„Проблемите на хората с увреждания са част от големия и системен проблем на здравеопазването. Точно днес, след няколко месеца мъки и лъжи, както и използване на майките на деца с увреждания, доживяхме да чуем от отговорния за демографската политика вицепремиер Валери Симеонов, че става дума „шепа кресливи жени“ с „уж болни“ деца. Това е абсурдно“, смята Нинова.

Тя призова премиера Борисов да заяви дали това е мнението на цялото правителство, както и дали това ще бъде политиката му спрямо хората с увреждания в България.

Призив за поемане на лична отговорност от страна на вицепремиера Симеонов отправиха и представители на майките от инициативата „Системата ни убива“, които днес присъстваха в пленарна зала и от балкона наблюдаваха дебатите по вота на недоверие към правителството заради политиката му в сектор „здравеопазване“. /БГНЕС