Бионсе ще участва във филм за чернокожа робиня

Суперзвездата Бионсе планира участие във филм за живота на южноафриканска жена, продадена в робство.
Суперзвездата Бионсе планира участие във филм за живота на южноафриканска жена, продадена в робство. / БГНЕС

Суперзвездата Бионсе планира участие във филм за живота на южноафриканска жена, продадена в робство, която в последствие е била принуждавана да участва в представления заради своето голямо дупе.

Освен като актриса Бионсе ще е част и от написването на сценария на лентата, която ще се развива през 19 в.

Саартиже Бартман, чиято роля ще изиграе певицата, е била продадена на шотландски доктор, който в последствие я показва в т. нар. „шоу на откачалките“ - развлекателни програми, които показват хора или животни с физически особености. Бартман завежда дело за своята свобода, но го губи и умира на 25-годишна възраст.

Според британското издание „Сън“ певицата е много запалена по ролята на Бартман като дори е наела екип от учители по актьорско майсторство и сценично писане, които да й помогнат да пресъздаде историята на жената.

„Бионсе отчаяно иска да бъде приета сериозно като актриса“, споделя източник на вестника. „Тя иска да напише сценарий, който да й донесе уважение – и награди, от филмовата индустрия и смята, че историята на Саартиже може да е нейният билет“, допълва той.

До сега Бионсе е участвала в няколко филма, сред които комедията „Остин Пауръс: Златният член“ и драмата „Мечтателки“, за която колежката й Дженифър Хъдсън получава награда „Оскар“ за поддържаща роля. /БГНЕС