Мажоретките от "Мистерия" станаха световни шампиони

Мажоретен състав "Мистерия" е новият световен шампион по мажоретен спорт. Сеньорките от Пазарджик се представиха блестящо на Световното първенство, което се проведе в чешката столица Прага и спечелиха заслужено титлата, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Борбени момичета, които не се отказват пред трудностите. Те пребориха едни от най-добрите отбори на Чехия, Русия, Полша и Хърватска. Това са пазарджишките мажоретки от "Мистерия". Те са новият световен шампион по мажоретен спорт и прославиха Пазарджик и държавата.

Световната титла дължим на много хора. Това е награда не само за нашия клуб, а и за целия град, каза треньорката Вергиния Нешева.

Изключително емоционален момент за целия отбор е бил обявяването на победителите, разказа капитанът на отбора Радка Лазова.

Мажоретките от „Мистерия“ доказаха, че са най-добрите в света. Сега задачата им обаче става още по-трудна. Пазарджишките момичета се надяват скоро да имат собствена зала, в която да провеждат тренировките си. И обещаха, че с гордост ще защитават спечелената световна титла. /БГНЕС