По традиция Хендмейд фест код: ЛЮБОВ обръща специално внимание на Деня на влюбените
По традиция Хендмейд фест код: ЛЮБОВ обръща специално внимание на Деня на влюбените / БГНЕС
Любовен хендмейд базар завладя НДК

Любовен хендмейд базар се настани в Националния дворец на културата. Поводът известната Ваня Щерева да го организира и тази година е предстоящият ден на любовта и възможността да се купи уникален подарък за половинката, предаде репортер на БГНЕС.

Над 200 изложители представят уникални стоки, сред които бижута от керамика и полимерна глина, дървени картички, храна, вино, кремове с български шафран.

Сред изложителите е Емилия Добрев, която по професия е графичен дизайнер. Преди 4 години започва да прави бижута от цветя.

„Съвсем случайно започнах аз. Търсех подобни неща, защото щяхме да пътуваме със семейството мина море. Аз имам две деца. Исках да им намеря нещо с цветя. Нямаше такова нещо. Купих материали, направих ги сама и се получиха много добри неща”, заяви Добрев.

Не закъснели похвалите и окуражаването от нейните приятели да продължи да се занимава с това. Емилия си направила Фейсбук страница и не след дълго дошъл големият бум на продажби. Според нея този бизнес е много успешен, но само ако творецът е иновативен и дава всичко от себе си в работата. Тя всяка година вади по нещо ново и оригинално.

По традиция Хендмейд фест код: ЛЮБОВ обръща специално внимание на Деня на влюбените
По традиция Хендмейд фест код: ЛЮБОВ обръща специално внимание на Деня на влюбените / БГНЕС

За първи път базара посещава Лидия Станоева, която си тръгна удовлетворена от него.

„Много ни хареса базара. Дори и най-малките клиенти има с какво да се впечатлят. Това което ме впечатли е, че има много малки производители , които предлагат уникални продукти”, каза Лидия Станоева и добави, че за празника ще купи на любимия си шоколад и вино.

„Взехме си малко обички и други неща. Нищо уникално не видяхме. По много такива базари сме били. Като цяло тези неща и хората се повтарят на абсолютно всеки базар”, заяви Петър Раденов и подчерта, че това, което го е впечатлило по време на това посещение е екоинициативата, която от няколко месеца е в НДК и показва как може да се прави изкуство с пластмаса.

Хендмейд базарът продължава до 20 часа в неделя. /БГНЕС