Армани: Исках да стоя сред публиката, а не зад кулисите

Дизайнерът обръща голямо внимание към детайла=
Дизайнерът обръща голямо внимание към детайла= / БГНЕС

Легендарният 81-годишен моден дизайнер Джорджо Армани призна, че понякога му се е искало да стои на мястото на зрителя по време на дефилета, а не зад кулисите.

Модният дизайнер създава компанията си „Армани” през 1975 г. Той е един от най-признатите дизайнери в модната индустрия.

Припомняйки си своята дълга и успешна кариера, Армани призна в интервю за списание „Ел”, че по време на първите си ревюта е искал да стои на мястото на зрителя, вместо зад кулисите.

"На първото ми собствено шоу през 1974 г. седях в залата, а не отзад, тогава започна всичко”, сподели той.

Джорджо е много сериозен към работата си и заслужено е получил репутация за безупречно чисти линии. Въпреки това той не приема успеха за даденост. Дизайнерът обръща голямо внимание към детайла, като признава, че приятелите му вероятно го описват като "суетен” и „взискателен”. Въпреки това, той е горд, че може да бъде истински приятел и все още обича да се весели.

Джорджо Армани е дълбоко привързан към работата си, но в интервюто споделя, че обича да си взима непланирани почивки. Помолен да опише перфектния ден у дома без задължения на работното място, той използва две думи – „тишина” и „спокойствие”.

„Представям си дома си в Милано с моите вещи, притихнали в тишина”, обясни той. „Повечето от нещата в къщата ми са със сантиментална стойност и имат специално място в моя живот. Например, имам голям картина, която някога висеше в един стар киносалон в Пиаченца ... имам и две шотландски клепоухи котки, с които с радост поделям дивана вкъщи”, разказа дизайнерът.

Любима книга на Джорджо е "Малкият принц" от Антоан дьо Сент-Екзюпери, защото му помага да остане дете вътре в себе си. /БГНЕС