Стинг ще пее в „Батаклан” в навечерието на годишнината от атентата в залата

Стинг ще пее в зала "Батаклан".
Стинг ще пее в зала "Батаклан". / БГНЕС

Стинг ще пее на 12 ноември на концерт, с който отново ще бъде открита парижката концертна зала „Батаклан”, ден преди да се навърши година от джихадистката атака, която погуби 90 души, съобщи самият британски рок изпълнител.

Бившият солист на The Police посочва в изявление на сайта си, че „при новото отваряне на „Батаклан” има две неща, които трябва да бъдат изпълнени. Първото е да се почетат загубилите живота си в нападението преди година, а второто – да бъдат възхвалени животът и музиката, която тази историческа представлява”.

Приходите от концерта ще бъдат дарени на две благотворителни организации, които работят с жертвите на парижките атентати.

На 13 ноември в Париж ще има церемония в памет на жертвите, в която ще участва рок групата Eagles of Death Metal, която беше на сцената в „Батаклан” по време на нападението миналата година.

„Батаклан” беше една от мишените на координираните нападения в Париж вечерта на 13 ноември 2015 година, когато членове на „Ислямска държава” нападнаха барове, ресторанти и националния стадион и убиха общо 130 души, а над 350 бяха ранени. /БГНЕС