Близки на Уитни Хюстън твърдят, че тя е била бисексуална

Според близки на Уитни Хюстън тя е имала връзка със своята асистентка Робин Кроуфорд.
Според близки на Уитни Хюстън тя е имала връзка със своята асистентка Робин Кроуфорд. / БГНЕС

Приятели на музикалната легенда Уитни Хюстън твърдят, че тя е имала интимна връзка със своята асистентка Робин Кроуфорд и дори е била бисексуална.

Певицата, която почина през 2012 г. на 48-годишна възраст, е в центъра на нов документален филм по телевизионния канал „Showtime“, наречен „Уитни: Мога ли да бъда себе си“. В него близки на звездата разкриват отношенията й с 56-годишната Кроуфорд.

Според стилистката Елин Лавар Уитни е била бисексуална. „Не смятам, че беше лесбийка, мисля, че беше бисексуална. Робин беше сигурен пристан за нея… в това Уитни намери сигурност и утеха“, заяви тя.

Бившият бодигард на певицата също заяви, че в миналото Робин и бившият съпруг на Хюстън Боби Браун са имали търкания. „Боби Браун и Робин Кроуфорд заедно бяха еквивалента на огън и вода, бензин и къс фитил – те се мразеха. Те се бореха за нейната привързаност и нейното внимание“, споделя той.

Според автора на документалния филм Ник Брумфилд връзката между Уитни и Робин е била най-близката, която певицата е имала в рамките на 15 години.

През 2015 г. се появиха твърдения, че Уитни е била жертва на изнудване, в рамките на което е била заплашена с разкриването на нейна хомосексуална връзка. Според книгата „Уитни и Боби Кристина: Смъртоносната цена на славата“, адвокат от Чикаго е искал 250 000 долара от певицата за информацията през 1992 г., преди премиерата на филма „Бодигард“. /БГНЕС