Бриджит Бардо е шокирана от смъртта на Джони Холидей

Бриджит Бардо и Джони Холидей имат нещо общо - тези две огромни знаменитости са част от френското културно наследство.
Бриджит Бардо и Джони Холидей имат нещо общо - тези две огромни знаменитости са част от френското културно наследство. / БГНЕС

Бриджит Бардо и Джони Холидей имат нещо общо – тези две големи знаменитости са част от френското културно наследство. 83-годишната актриса изрази своите съболезнования след съобщението за кончината на 74-годишния певец, който почина в нощта на 5 срещу 6 декември, след като загуби битката с рака на белите дробове.

Бардо изпрати съобщение до Франс прес, а също и в Туитър, изразявайки уважението и болката от загубата на френската рок икона. "Шокирана съм. Джони е един огромен паметник, това е Франция", написа тя.

Според актрисата, с неговата смърт завинаги се затваря една страница . " Цяла епоха завинаги изчезва заедно с него и отнася най-хубавите ни спомени".

През 2004 г. Джони Холидей подкрепи Бриджит Бардо, като присъства на коледно тържество за защита на животните в парижко предградие. Доста дълго сантиментални искрици прехвърчаха между двете звезди, но красивата блондинка никога не се подаде на чара на музиканта. В "Журнал дьо диманш" от 22 октомври тази година, Бардо с една реплика опроверга всички слухове, които от години се въртят в общественото пространство за евентуални нейни приключения и с американската рок звезда Джими Хендрикс и британеца Мик Джагър. "Всичко е лъжа. И още по-добре, защото никой от тези мъже не ми харесва..." /БГНЕС