Лудогорец не даде шансове на Младост и си уреди сблъсък със Звезда

Лудогорец победи Младост Подгорица с 3:0 като гост и безпроблемно си осигури място в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Разградчани спечелиха първата среща на свой терен с 2:0 и продължават напред с общ резултат 5:0.

Следващият съперник на „орлите“ е значително по-класен – Цървена Звезда, който елиминира Валета. Сърбите се наложиха над малтийския тим с 2:1 у дома и общо 4:2 от двата мача. Лудогорец ще посрещне сръбския гранд на 26 юли, а реваншът е седмица по-късно.

В столицата на Черна гора Лудогорец стигна до класическия успех с два гола на Джоди Лукоки и един на Вандерсон. Конгоанецът Лукоки даде преднина на разградчани в 39-ата минута. Малко преди това гол на Младост след корнер бе отменен много спорно и последваха бурни протести от страна на домакините. Евентуалното зачитане на попадението щеше да утежни много задачата на българския шампион, но съдиите прецениха, че преди топката да влезе във вратата е имало нарушение срещу Козмин Моци, който пък пропусна дузпа в 24-ата минута. Три минути след почивката Вандерсон покачи на 2:0, а Лукоки сложи край на спора в 64-ата минута, когато получи добър пас от Марселиньо, майсторски овладя топката и по същия начин от границата на наказателното поле прониза неспасяемо мрежата на черногорците. /БГНЕС