Астън Вила подписа с хърватски национал

Хърватският национален вратар Ловре Калинич ще се присъедини към играещия в Чемпиъншип Астън Вила през януари. 28-годишният премина медицински тестове и сложи подписа си върху контракт, който ще го остави на ,,Вила Парк“ до 2023 година. Той ще стане официален играч на Вила 1 януари, а трансферната сума е от порядъка на 7 млн. паунда.

,,Щастливи сме от привличането на толкова опитен и качествен футболист в лицето на Ловре. Той е невероятен вратар и очакваме с нетърпение да го приветстваме, когато се присъедини през януари“, заяви мениджърът на тима Дийн Смит. Калинич, който в момента е играч на белгийския Гент, бе от дълго време в полезрението на Астън Вила. Отборът бе близо до привличането му през миналия сезон, но тимът от Бирмингам не успя да спечели промоция за Висшата лига.

През 2016 отново имаше опит за трансфер на Калинич на ,,Вила Парк“, но той не получи работна виза за Великобритания. 28-годишният страж започна кариерата си в местния Хайдук Сплит и има 14 участия за националния отбор на страната, като бе част от състава на Световното първенство в Русия, където ,,шахматистите“ достигнаха до сребърните медали. Калинич игра и в двубоя от турнира Лига на нациите срещу Англия на ,,Уембли“, спечелен от ,,трите лъва“ с 2:1.

Вила в момента заемат осма позиция в Чемпиъншип, на три точки от зоната за плейофи, въпреки че са допуснали 34 гола във вратата си от началото на сезона. Норвежкият национал Орян Ниланд е титулярният страж на тима, след като се присъедини от германския Инголщад през лятото, а резерви на вратарския пост са Марк Бън и Андре Морейра. В следващия кръг Вила приема у дома лидера във временното класиране Лийдс. /БГНЕС