Иван Петков: Превъзхождахме Левски във всички елементи

"Във всеки елемент превъзхождахме Левски, справихме се добре в този мач. Направихме по-трудни нещата в някои моменти заради две-три грешки в атака и единичен блок, иначе всичко си беше ок. Не е фатално“. Това заяви наставникът на Марица Пловдив Иван Петков след вчерашния успех на неговия тим с 3:0 гейма над Левски в първата среща между двата тима от финалите в НВЛ-жени.

"Нормално е да не е леко, очакванията за нашия отбор са големи. Противникът няма какво да губи, играе освободено. В края на сезона доста мачове, пътувания, доста проблеми ни се събраха, но на финала е важно да победиш. В Шампионската лига очакванията ни се оправдаха, изиграхме мачове, в които хвърлихме много емоции, доста желание, подготовка. Иначе в първенството шампионската титла ни е цел, отборът се справя добре. Стараем се да играем добър волейбол, в края на сезона винаги е тежко и блясъкът малко се губи от напрежението и емоциите", коментира още специалистът.

След вчерашния успех Марица се нуждае от само още една победа, за да триумфира с шампионската титла на България за четвърта поредна година. Вторият мач от финалите е в неделя, 25 март, от 18:30 ч. в столичната зала „Сиконко“.

"Мачът в София трябва да го изиграем с главите си. Да изпълним задачите, които имаме, нека по-добрият да победи. Надявам се това да сме ние. Очакванията са едно, реалността е друго", допълни още Петков. /БГНЕС