Майкъл Пенс: Не вярвайте на обществените допитвания

Пенс призова американците да подхождат недоверчиво към всякакви резултати от анкети срещу Тръмп.
Пенс призова американците да подхождат недоверчиво към всякакви резултати от анкети срещу Тръмп. / БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс смята, че не трябва да се вярва на проучванията на обществените нагласи, свидетелстващи за ниската популярност на американския лидер Доналд Тръмп.

„Един от уроците, който аз извлякох от предизборната надпревара през 2016 година, бе следният: Не трябва да вярваме на допитванията. Не помня нито една анкета, която да посочваше, че имаме шанс за победа. И въпреки това Тръмп „удържа историческа победа“ на изборите“, изтъкна Пенс в интервю за телевизия „Фокс Нюз“. Той допълни още, че Тръмп ще продължава да изпълнява своите обещания въпреки критиката от страна на недоброжелателите си.

"Те ще продължат да говорят, ще продължат да се противопоставят, а ние ще продължим да изпълняваме задълженията си", каза вицепрезидентът.

Той също така заяви, че разследването, провеждащо се от редица федерални агенции и от специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемите тайни връзки между съветниците на Тръмп и руски представители няма да попречи на администрацията на САЩ да превърне плановете си в реалност.

"Ние си сътрудничим напълно със специалния прокурор и ще продължим да го правим", категоричен бе Пенс.

БГНЕС припомня, че във вторник телевизия Си Ен Ен публикува резултатите от ново проучване, според което само 35% от американците одобряват дейността на Тръмп като държавен глава. Отрицателна оценка за ръководителя на Белия дом пък дават 59% от анкетираните.

Това е най-ниската степен на одобрение към Тръмп, която Си Ен Ен е отчитала от началото на президентския му мандат в началото на годината. Освен това, както отбеляза медията, ниските показатели на Тръмп бележат най-голямото неодобрение към американски президент в историята. Смята се, че нито един президент в миналото не е имал подобен процент неодобрение. До момента класацията се водеше от Дуайт Айзенхауер, който през декември на първата си година управление е имал рейтинг на одобрение от 49%. /БГНЕС