Тръмп е убеден, че ще получи пари от Мексико, но не и от правителството на страната

Тръмп е осъзнал, че "да води избирателна кампания и да управлява (страна) са две съвсем различни неща".
Тръмп е осъзнал, че "да води избирателна кампания и да управлява (страна) са две съвсем различни неща". / БГНЕС

Позицията на американския президент Доналд Тръмп, относно изграждането на стената на границата с Мексико, се е променила. Сега той вярва, че може да получи финансиране за изграждането, но не и директно от властите в Мексико. Това разкри в интервю за телевизионния канал "Фокс Нюз" ръководителят на административния апарат на Белия дом Джон Кели.

Той отбеляза, че още по време на президентската надпревара Тръмп е променил "възгледите си по редица въпроси", включително и за плана за строителството на стена. В тази връзка Кели сподели, че множество експерти са заявили, че заради особеностите на ландшафта по границата между САЩ и Мексико "изграждането на стена е нереалистично".

На въпрос дали все пак Тръмп възнамерява да събере средства за изграждането на бариерата от властите в Мексико, Кели обяви: "Имаме някои идеи за визовите такси и как те ще се отразят върху икономиката ни при променените условия на НАФТА. Възможно е чрез тях или по друг начин да получим пари от Мексико, но те надали ще бъдат предоставени от правителството."

В интервюто си за медията Кели изтъква още, че промените в намеренията на Тръмп се дължат на осъзнаването му, че "това да води избирателна кампания и да управлява (страна) са две съвсем различни неща". /БГНЕС