Сърбия договаря и унгарска помощ за охраната на границата с България срещу мигрантите

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разговаря със своя унгарски колега Шандор Пинтер.
Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разговаря със своя унгарски колега Шандор Пинтер. / БГНЕС

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разговаря със своя унгарски колега Шандор Пинтер за увеличаване на охраната по държавната граница с помощта на унгарската полиция.

Двамата министри са разговаряли за изпращането на унгарски полицаи по границата с Република Македония или България с цел предотвратяване на увеличаващия се мигрантски натиск, който може да се очаква в следващия период, предаде репортер на БГНЕС.

"Сърбия по никакъв начин няма да толерира нито трафикантите на хора, нито нелегалното преминаване на границата - независимо дали става въпрос за влизане или излизане от страната. Ще продължим сътрудничеството между двете полиции в борбата срещу организираната престъпност", каза Стефанович, който високо оцени процеса по реадмисия, защото по този начин се намалява броят на мигрантите, търсещи убежище и в същото време те може да се връщат в държавите, откъдето идват.

Пинтер оцени като "отлично сътрудничеството между двете полиции" и обеща полицейска и правна помощ от страна на Унгария, ако има нужда от тях. /БГНЕС