Сръбски политик: Участието на Вучич на срещата във Варна е дипломатически скандал

Ръководителят на Парламентарната група "Двери" в сръбската Скупщина Бошко Обрадович определи като "дипломатически скандал" участието на президента Александър Вучич в срещата във Варна от преди два дни. В резиденция "Евксиноград" присъстваха премиерите на България, Румъния и Гърция - Бойко Борисов, Михай Тудосе и Алексис Ципрас.

На специална пресконференция в сръбския парламент Обрадович подчерта, че "това не е била среща на президентите от тези държави, а на техните министър-председатели" и попита, защо в "Евксиноград" не е присъствала Ана Бърнабич - премиерът на Сърбия, предаде местната телевизия РТВ.

"Това е поредното доказателство, че Ана Бърнабич е просто една икебана и нищо повече. Истинският и.д. премиер е Александър Вучич", каза Бошко Обрадович и добави: Премиерите от тези държави /участващи в срещата край Варна, бел.ред./ много добре знаят, че "Бърнабич е безгласна буква и няма какво да си говорят с нея". "И поради тази причина те канят Вучич, за да разберат какво мисли Бърнабич", подчерта ръководителят на ПГ "Двери".

Според Бошко Обрадович "Александър Вучич освен лидер на Сръбската прогресивна партия, президент и координатор на спецслужбите има достатъчно време да стане още и градоначалник на столицата Белград и да бъде избран като директор на Националната академия за публично управление, която в момента се създава от парламента." /БГНЕС