Ердоган: Турция започна операцията в Сирия, за да сложи край на управлението на Асад

Турция няма амбиции към сирийските територии и започна своята операция в Сирия, за да сложи край на управлението на Башар Асад.
Турция няма амбиции към сирийските територии и започна своята операция в Сирия, за да сложи край на управлението на Башар Асад. / БГНЕС

Турция няма амбиции към сирийските територии и започна своята операция в Сирия, за да сложи край на управлението на Башар Асад. Това заяви в Истанбул турският президент Реджеп Ердоган.

„Ние търпяхме, търпяхме, но в крайна сметка не издържахме и трябваше да влезем в Сирия заедно със Сирийската освободителна армия. Ние не гледаме към сирийската територия. Ние сме там, за да донесем справедливост и за да може страната да принадлежи на реалните си собственици“, каза Ердоган. Той също така допълни, че операцията „Щитът на Ефрат“ се осъществява, за да може да се сложи „край на жестокото управление на Асад, който се занимава с държавен тероризъм“.

Операцията на турската армия заедно със сирийски опозиционни сили започна на 24 август и цели да прочисти северните сирийски райони от терористи и да създаде там зона за безопасност за бежанци. /ТАСС