Втора стрелба в Мюнхен, няколко убити в търговски център

Втора стрелба е станала в германския град Мюнхен, този път на метростанция Мариенплатц в града, предават световните агенции.

Стрелбата в търговския център избухна в 18 часа местно време. Търговският център се намира близо до Олимпийския стадион в Мюнхен. Полицейски говорител съобщи пред ДПА, че стрелбата е тръгнала от заведение за бързо хранене в мола.

АФП, позовавайки се полицията, съобщи, че има един убит и десет ранени. По последни сведения жертвите може да се окажат повече. Германските медии съобщават за "няколко убити" и много ранени.

В района на търговския център има сериозни полицейски части, екипи на пожарната и линейки. Районът е отцепен. Тече евакуация на хората от сградата.

Заради стрелбата е спряно метрото в Мюнхен. Съобщава се също, че стрелецът /макар за момента да не се знае със сигурност дали става дума за един или повече/ е избягал, но все още се намира в района на търговския център. Полицията засега не разполага със сведения, колко хора е имало вътре в момента на стрелбата.

Полицията в Мюнхен предупреждава хората да стоят по-възможност по домовете си и да избягват публични места.

От българското министерство на външните работи разпространиха спешен телефон във връзка със стрелбата в Мюнхен, на който българските граждани могат да звънят за сигнали и съдействие: 0049 172 888 10 56 /БГНЕС

[i]Стрелбата става само няколко дни, след като близо до Вюрцбург 17-годишен афганистански бежанец нападна с брадва и нож пътници в германски влак и рани шестима от тях. „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката.[/i]