Германски град е в извънредно положение заради възможна терористична заплаха

В част от германския град Кемниц е въведено извънредно положение заради заплаха от възможен терористичен акт.
В част от германския град Кемниц е въведено извънредно положение заради заплаха от възможен терористичен акт. / БГНЕС

В част от германския град Кемниц е въведено извънредно положение заради заплаха от възможен терористичен акт, пише британският в. „Индипендънт“.

Преди това медиите съобщаваха за подозрения от наличието на „статична заплаха“ в града.

Според полицията все още съществува опасност, въпреки че при извършените досега проверки не са открити взривни или други вещества, заплашващи живота и здравето на хората в града.

По-рано силите на реда извършиха евакуация на част от жилищната зона „Фритц Хекерт“, която остава блокирана.

„Ние провеждаме голяма операция в Кемниц след подозрение за подготвян бомбен атентат... издирваното лице не може да бъде намерено“, каза говорител на полицията в провинция Саксония.

Семейства, живеещи във "Фритц Хекерт" казват, че са били събудени рано сутринта от полицаи с автоматични оръжия, които са им наредили да напуснат домовете си. Жителите са били извозвани с автобуси.

В медиите и социалните мрежи се появиха снимки на предполагаемия издирван от полицията мъж, но властите отказаха да потвърдят дали това наистина е той.

Жилищната зона "Фриц Хекерт" е една от най-големите жилищни центрове в бившата комунистическа Източна Германия, където някога са живели до 90 000 души. Впоследствие част от жителите напускат мястото и много от блоковете остават необитаеми. /БГНЕС