Орбан: Арест за всички нелегални мигранти

"Всеки един закон, който подпомага терористичните нападения трябва да бъде променен в интерес на нашата отбрана", подчерта Виктор Орбан.
"Всеки един закон, който подпомага терористичните нападения трябва да бъде променен в интерес на нашата отбрана", подчерта Виктор Орбан. / БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан призна, че има напрежение с Брюксел поради възстановяването на мярката "арест за нелегалните мигранти, които пристигат на територията на страната".

Мярката бе възстановена след последните терористични атаки в Европа. "Ние отново въведохме мярката задържане за лицата, чиито молби за влизане в Европа все още не са разгледани", каза Орбан, цитиран от общественото радио. Според него "мигрантите докато не получат отговор на тяхното искане не може да се движат свободно в Унгария".

През 2013 година Унгария премахна тази мярка, но унгарският премиер в момента смята, че "има нужда от нейното възстановяване поради терористичните атаки в Европа".

"Всеки един закон, който подпомага терористичните нападения трябва да бъде променен в интерес на нашата отбрана", подчерта Виктор Орбан. /БГНЕС