Фрауке Петри напусна ръководството на "Алтернатива за Германия"

Фрауке Петри демонстративно напуска АГ.
Фрауке Петри демонстративно напуска АГ. / БГНЕС

Съпредседателят на "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри заяви, че няма да влезе в парламентарната група на партията в Бундестага.

Тя демонстративно напусна пресконференцията на партията, посветена на резултатите от парламентарните избори. В нея участваха също така водачите на листата на АГ Алис Вайдъл и Александър Гауланд.

Фрауке Петри е взела това решение "след дълги размишления". В краткото си изявление тя посочи продължаващите вече няколко месеца борби за власт в ръководството на АГ. Според нея тези разногласия не трябва да се премълчават.

"Сега аз ще изляза от това помещение", завърши своето изказване Петри, демонстративно напускайки залата няколко минути след началото на пресконференцията.

По всички личи, че тя не е съгласувала решението си с партийната върхушка, отбелязва "Дойче Веле". Присъстващият на пресконференцията съпредседател на АГ Йорг Мойтен нарече нейното изявление "разочароваща бомба", за която нищо не е знаел.

АГ стана трета политическа сила в Германия, спечелвайки 12,6%. Партията е втора сила в Източна Германия, а в провинция Саксония е първа. /БГНЕС