Bentley ще представи суперджип на автосалона в Женева

Британският производител на луксозните коли Bentley Motors обяви, че ще представи новата версия на своя джип Bentayga Mulliner.

Това ще стане на Международния автосалон в Женева, който ще отвори врати на 7 март. На стенда на компанията ще бъде представен специално изготвен екземпляр. Предният му панел е украсен с уникалната инкрустация с изображението на планината Монте-Роза. Дизайнът на возилото е създаден от специалното подразделение на Bentley Motors - ателието Mulline.

Автомобилът е оборудван с 6-литров двигател W12 с мощност 608 конски сили, който позволява да вдигне 100 км/час за 4,1 секунди. Максималната скорост е 301 километра в час.

Фирмата характеризира продукта като „свръхразкошен джип“. Интериорът се прави ръчно, изготвен е в два цвята, но се предлага и избор от 7 цвята. Изготвена ръчно кожа е украсена с шевове на Mulliner и контрастен тегел. За украсяването на салона е използвана дървесина от черен гръцки орех или имитация на гръцки орех. Допълнително може да се поръча двуцветно украсяване на колата.

Вътре има охладител за бутилки, отсекове за лед и за чаши Cumbria Crystal. Автомобилът е комлектован с аудиосистемата Naim for Bentley Audio, включваща 21-канален усилвател с мощност 1950 вата.

Автомобилът може да бъде оборудван с набор за пикник Linley от Mulliner, включващ преносим хладилник, набор от прибори за хранене, порцеланов сервиз Linley, кристални чаши и отсек за сухи продукти, а също механичен часовник в златния корпус Mulliner Tourbillon на компанията Breitling.

Компанията започва да приема поръчки тази пролет, за цената още нищо не се казва. /БГНЕС