Леките автомобили се избират със сърце, а тези за бизнес са въпрос на математика

На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили.
На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили. / БГНЕС

На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили. Но за първи път сериозно представен там ще бъде и лекотоварният сегмент.

За Международното изложение [b][url=http://www.truckexpo.eu]TRUCK EXPO 2017[/url][/b] разказва повече управителят на „Мото-Пфое” Димо Николов.

Управителят на „Мото-Пфое” Димо Николов
Управителят на „Мото-Пфое” Димо Николов / БГНЕС

[b]Димо Николов:[/b] Знаете, Форд е лидер в сегмента на лекотоварните автомобили в Европа и България. Форд Транзит е символ на здравина и доказани качества в специфичните български условия. Освен Транзит, клиентите ще могат да видят по-малкия му брат Кастъм. И двата модела вече са екипирани с изцяло новата генерация дизелови двигатели на Форд – EcoBlue, характеризираща с голяма производителност, още по-нисък разход на гориво, дълъг интервал на сервизиране и традиционна надеждност. Ще покажем компактния лекотоварен а-л Куриер, както и най-продавания пикап в Европа – новият Ranger. Всички наши автомобили са с 5 години гаранция или 250 000 км и безброй варианти за персонализация.

Към страхотните продукти предлагаме специални търговски условия, изгодно финансиране и изкупуване на стария парк на клиентите.

[b]Какви са тенденциите за развитие на този сегмент? [/b]

[b]Димо Николов:[/b] В лекотоварния сегмент ефективността е от ключово значение – да предложим на компаниите надеждна мобилност на възможно най-добрата стойност. Важни са фактори, като нисък разход на гориво, изгодна поддръжка, надеждност на автомобилите и техните агрегати. Изискванията към изхвърляните отработени газове стават все по-строги и налагат иновативни решения. Ако често леките автомобили се избират със сърцето, то при автомобилите за бизнес водеща е математиката. Затова и лидери не са най-евтините предложения на пазара, а най- ефективните.

[b]Лекотоварният сегмент е изцяло насочен към средния и дребния бизнес. Защо е изгодно за фирмите да подновят автопарка?[/b]

[b]Димо Николов:[/b] Нов автомобил означава по-ниски разходи за поддръжка, гориво и сервизиране и надеждна мобилност. Не на последно място са комфорта, сигурността и ергономията за водача. Не е случайно, че т.нар. лоу кост авиокомпании оперират само с нови машини, тъй като е икономически по-изгодно.

На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили.
На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили. / БГНЕС

[b]Могат ли българските компании да си го позволят?[/b]

[b]Димо Николов:[/b] Ключ към това колко достъпна е качествената мобилност, разбира се, е финансирането. Вземете например нашият Мото-Пфое Лизинг. Компанията е сред най-големите лизингови дружества за автомобили, предлагаща гъвкави схеми, отговарящи на изискванията, желанията и потребностите на клиентите. Финансов или оперативен лизинг, стигайки до най-пълната форма – фул сървиз – плаща една месечна вноска, в която са включени наем, сервизиране, застраховка, гуми, дори оборотен автомобил.

[b]Как държавата може да подпомогне този процес? Какви са конкретните предложения на ААП?[/b]

[b]Димо Николов:[/b] Държавата създава и провежда политики. По отношение на мобилността трябва да има такива и да отговарят и на въпроси като: Искаме ли по-чист и по-сигурен за живота и здравето на хората транспорт? Как да направим мобилността на българския бизнес по-конкурентна? Искаме ли всички автомобилни сервизи да извършват законен и регламентиран бизнес и плащат законовите данъци и такси?

Респективно как заложените цели в тези политики ще бъдат постигнати.

[b]Как смятате, че ще се развие пазара до 2020 г.?[/b]

[b]Димо Николов:[/b] Продажбите на нови автомобили са далеч от потенциала и нуждите на пазара. Ние вярваме, че клиентите все по-добре ще си правят сметката и стигнат до извода, че новият автомобил е най-изгодния.

На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили.
На 1-ви юни на летище Лесново ще бъде открито най-мащабното изложение за тежкотоварни автомобили. / БГНЕС

------------------------------------------------

[i]Димо Николов е управител на „Мото-Пфое” - официален вносител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar в България. Завършил е Минно-геоложкия институт и Американския колеж по бизнес-администрация, специалност MBA (Master of Business Administration). Служител е на „Мото-Пфое” от основаването на фирмата през 1991 г. Работил е като търговец и търговски директор, а от началото на 2002 г. е неин управител. [/i]