"Нисан" започна отново работа след скандала с неквалифицираните служители

Заради скандала, „Нисан” отчете спад от 40% в производството си спрямо същия период миналата година.
Заради скандала, „Нисан” отчете спад от 40% в производството си спрямо същия период миналата година. / БГНЕС

Японската автомобилна корпорация „Нисан Мотор” възобнови частично работата в заводите си в страната, след като на 18 октомври се наложи да преустанови всякаква дейност заради проблеми в системата за проверка на качеството на машините.

По данни на телевизия Ен Ейч Кей пет от шестте предприятия на компанията на територията на страната са били отново отворени след получаването на съответните разрешения от Министерството на държавните земи, инфраструктура, транспорт и туризъм.

Производството в заводите на „Нисан” беше временно прекратено, след като се установи, че контролът на качеството при автомобилите се извършва от служители, които нямат съответния квалификационен ценз. Все още не са публикувани докладите, доказващи дали липсата на квалификация у работниците е засегнала качеството на автомобилите на гиганта. Въпреки това обаче разкритията доведоха до шумен скандал в азиатската страна.

В резултат на затварянето на производствените заводи продукцията на „Нисан” в Япония отчете спад от 40% през октомври спрямо същия месец преди година. /БГНЕС