Пускат Ториното от ареста срещу 10 000 лева

Ивайло Борисов - Ториното излиза от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева, предаде репортер на БГНЕС.

Ториното и още трима души са обвинени като помагачи в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. На 2 февруари 2018 г. Софийски градски съд го остави за постоянно в ареста. Тогава съдът прецени, че с най-тежката мярка „задържане под стража” трябва да са всички четирима обвинени. Освен Ториното това са Здравка Стефанова /35 г./, Мартин Марков /43г./ и Георги Джамбазов /37г./.

Софийският апелативен съд (САС) пусна от ареста срещу „парична гаранция“ и останалите трима. За Мартин Марков е в размер на 5 000 лв., а за Георги Джамбазов и Здравка Стефанова от по 10 000 лв.

“Съдебният състав прие, че няма обосновано предположение за съпричастност към инкриминираното деяние, в същото време определи мерки за неотклонение „парична гаранция“. В закона е записано, че ако липсва обосновано предположение лицата се освобождават без мярка за неотклонение. Съдебният състав обсъди личностите и обществената опасност за всеки един от тях и им наложи мярка за неотклонение „парична гаранция”, каза пред журналисти адвокат Марияна Тодорова.

Друг защитник Розалина Апостолова отбеляза, че днешният съдебен състав приел, че при липса на доказателства не следва да бъдат задържани. Това, според нея, в немалък смисъл е едно обнадеждаващо обстоятелство за правосъдието. /БГНЕС