Борисов: Грехота е при толкова пари да има недоволни

Борисов: Грехота е при толкова пари да има недоволни
Борисов: Грехота е при толкова пари да има недоволни / БГНЕС

Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може с над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и сестри и санитари да ми се казва, че не са получавали заплати. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди правителственото заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни… тази година на НЗОК колко увеличихме пътеките, попита Борисов.

От своя страна здравният министър Кирил Ананиев каза, че общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година. Две болници систематично са водени към фалит повече от 13 години, добави министърът.

Борисов разпореди да бъдат стабилизирани болниците. „Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората”, подчерта Борисов.

Ананиев каза, че парите си ги получавали, но имат запори. „Вдигаме запорите само и само да функционират и пак са недоволни”, допълни Ананиев.

„И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си недоволен, оправете този проблем”, разпореди още Борисов.

Той заяви още, че вината е в тези, които са ги довели болниците до тук и че има задържани, обвинени, включително представители от ГЕРБ. „Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града”, каза още Борисов. /БГНЕС