Разкритие: Директорът на ФБР Хувър е поръчал убийството на президента Джон Кенеди

Дали откритият телекс ще внесе яснота в една от най-известните загадки - тази за смъртта на Кенеди?
Дали откритият телекс ще внесе яснота в една от най-известните загадки - тази за смъртта на Кенеди? / БГНЕС

Таен телекс на някогашния бос на Федералното бюро за разследване (ФБР) Едгар Хувър разкрива, че той е оглавил заговора за убийството на президента Джон Кенеди на 22 ноември 1963 година в Далас. Тайният телекс е притежание на светското иначе издание Radar, което го публикува дума по дума. В телекса, изпратен на 17 ноември 1963 г. Хувър осведомява агентите на място, че Кенеди ще бъде убит пет дни преди 22 ноември 1963 година. Убийството обаче става не на 17, а на 22 ноември – пет дни, но след съобщението на Хувър.

Документът е предаден на медията от съдебния аналитик Стивън Джафе. Той е посветил десетилетия за разследването на убийството на Кенеди. По думите документът доказва, че босът на ФБР е оглавил заговор за убийството на президента. „А лично смятам, че Едгар Хувър не само е бил част от конспирацията за убийството на Кенеди, но и я е оглавил и телексът е бил изпратен, за да се покрие от престъплението“, изтъкна Стивън Джафе пред Радар.

Телексът е изчезнал непосредствено след престъплението, а когато един служител на ФБР споменал за него, веднага е бил уволнен. ,

Разследващите убийството на Кенеди отдавна подозират, че Хувър е бил част от мрежата, която е планирала убийството на Кенеди или пък е била въвлечена в негово укриване.

„Хувър имаше сложи и бурни отношения с фамилията Кенеди, припомня Стивън Джафе. Той искаше да преследва комунистите, тя пък искаше да се цели в мафията. Изказано бе предположението, че Хувър няма да тръгне срещу мафията, защото тя може да го шантажира заради хомосексуализма му и сексуалния му фетишизъм - той се преобличал в женски дрехи.

Освен това Хувър е шпионирал Кенеди и е събирал компрометиращи данни за Кенеди, за да го държи под контрол. Има твърдения, че Кенеди и брат му Боби са смятали да уволнят Хувър след президентските избори през 1964 година, сподели още Джафе.

БГНЕС припомня, бе Боби бе правосъден министър през периода 1961-1964 година, а после избран за сенатор. През 1968 г. се кандидатира за президент от Демократическата партия, но е убит на 5 юни същата година. За убийството е осъден палестинец, чиято смъртна присъда бе заменена с доживотен затвор./БГНЕС