Лек автомобил се вряза в магазин – малък търговски център в кв. „Овча купел” в София
Лек автомобил се вряза в магазин – малък търговски център в кв. „Овча купел” в София / БГНЕС
Кола се вряза в магазин в София, петима са пострадали

Петима души пострадаха, след като кола се вряза в магазин в столичния кв. „Овча купел”, предаде репортер на БГНЕС.

По информация на Центъра за спешна медицинска помощ, сигналът за инцидента е получен в 14.42 часа. Първата линейка тръгва веднага и пристига на място на шестата минута. След нея са изпратени още две линейки. Едната пострадала жена е 45-годишна и има разкъсно-контузна рана на коляното. Пострадало е и 8-годишно момиченце, което има наранявания в областта на главата. Друга 53-годишна жена е получила контузия на ръката, а 43-годишен мъж е с гръбначна травма. Всички са хоспитализирани в „Пирогов“.

Кола се вряза в магазин в София, една жена пострада
Кола се вряза в магазин в София, една жена пострада / БГНЕС

Водачът на причинилия катастрофата автомобил е на 60 години и е с контузия на главата, има и фрактура на носа. След като е прегледан и обработен, е освободен за домашно лечение, съобщи за БГНЕС пресаташето на ВМА Соня Колчакова.

От Спешния център не могат да потвърдят информацията, че шофьорът е бил в нетрезво състояние. Това трябва да направи МВР, след като излязат резултатите от алкохолната му проба.

Кола се вряза в магазин в София, една жена пострада
Кола се вряза в магазин в София, една жена пострада / БГНЕС

За това обаче свидетелстват всички очевидци на инцидента. „Замаян беше. Той не отговаряше, нищо не казваше. Едно момче каза, че в колата е имало бутилки с алкохол, но дали е вярно, дали са го проверили, не мога да кажа“, разказа Александър Евтимов, очевидец на инцидента.

За неадекватност на шофьора спомена и управителят на търговския център Веселин Алипиев. „Голям късмет е, че няма жертви. Тук спират три автобуса. Потокът от хора е доста голям. Много хора ходят и по тротоара“, подчерта той.

БГНЕС припомня, че днес на обяд лек автомобил „Ситроен” се вряза в малък търговски център на бул. „Монтевидео” в кв. „Овча купел”. В момента на удара вътре в магазина е имало клиентка. След като се врязал в магазина, автомобилът тръгнал назад и ударил други лек автомобил, както и микробус. /БГНЕС