Пламен Димитров е задържан за 24 часа след палежа на кола на журналист

Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира“ в Карлово - Зорница Акманова бе подпален тази нощ
Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира“ в Карлово - Зорница Акманова бе подпален тази нощ / БГНЕС

На 4 срещу 5-и през нощта е извършен палеж на лек автомобил в Карлово и този автомобил е собственост на журналист – репортер от предаването „Господари на ефира“. Първият заподозрян и според разследващите, и според прокуратурата, е един от героите на репортажите на този журналист. Лицето се казва Пламен Димитров и в момента е задържан за срок от 24 часа.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на БГНЕС.

[i] Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира“ в Карлово Зорница Акманова бе подпален тази нощ. Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи. [/i]

„Към този момент Пламен Димитров не е привлечен като обвиняем, тъй като няма достатъчно доказателства за ангажиране на неговата наказателна отговорност“, каза Арнаудова и добави, че той не е признал към този момент. Задържан е в Районното управление в Карлово тази сутрин. Жената, с която живее на семейни начала и е работила като административен секретар на Районната прокуратура в Карлово, е подала своята оставка и ще бъде освободена от длъжност.

[i]БГНЕС припомня, че Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“, извършен тази нощ /04-05.10.2017 г./ в гр. Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

По разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамливи действия. Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване. Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок, съобщиха от прокуратурата. [/i]/БГНЕС