25 години затвор за убиеца на съпругата си в Пещера

Георги Генов бе признат за виновен затова, че по особено мъчителен и жесток начин е убил съпругата си Катя Генова
Георги Генов бе признат за виновен затова, че по особено мъчителен и жесток начин е убил съпругата си Катя Генова / БГНЕС

25 години затвор при първоначален строг режим наложи Окръжен съд-Пазарджик на 45-годишния Георги Генов, който уби съпругата си Катя Генова 1 септември 2017 година на оживено кръстовище в Пещера предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, а преди заседанието близки на убитата Катя се събраха, за да поискат справедлива присъда за убиеца й.

Доживотен затвор за убиеца Георги Генов поискаха близки и приятели на почерненото семейство. Тази сутрин преди съдебното заседание те се събраха пред сградата на съда.

В съдебната зала стана ясно, че Георги Генов е убил съпругата си по особено жесток начин, като й е нанесъл 17 удара с нож. Фаталните наръгвания, попаднали в областта на сърцето, са умътрвили Катя Генова. Оказа се, че Георги и преди е нанасял побой над съпругата си, а във въпросния ден я е причакал след работа, проследил я до дома на майка й в Пещера, където се разиграла трагедията.

Според съдебно-психиатричната експертиза, няма данни Генов да страда от психично заболяване. Той напълно е осъзнавал действията си, нанасяйки смъртоносните удари. Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че съжалява за постъпката си. От прокуратурата поискаха доживотен затвор за убиеца. Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие. Затова Окръжният съд му наложи присъда от 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 45-годишният

Георги Генов бе признат за виновен затова, че по особено мъчителен и жесток начин е убил съпругата си Катя Генова, като й е нанесъл многобройни прободни рани с нож.

На гражданските ищци - двете дъщери на убитата Катя, както и майка й, са присъдени обезщетения за причинените им неимуществени вреди в размер на по 200 000 лв. за всяка от тях. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив. /БГНЕС