Започва делото за убийството на 11-годишната Никол

Започва делото за убийството на 11-годишната Никол
Започва делото за убийството на 11-годишната Никол / БГНЕС

Девет месеца след бруталното убийство на малолетна от непълнолетен в бургаския комплекс „Меден рудник”, случаят влезе в съда. Окръжната прокуратура в Бургас е внесла обвинителен акт на 15- годишния Иван, който през август миналата година уби 11 годишната Никол Йончева, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

Според разследването историята започва седмици по-рано с кореспонденция в социалните мрежи между Никол и сочения за извършител Иван. По неясни за родителите на Никол причини, тя хваща автобус от центъра на града, където живее и тръгва за комплекс „Меден рудник”, където в бл. 96 живее Иван. Това е първа и последна среща на двамата. Никол намира смъртта си в асансьор в съседен блок, където е заклана с 20,5-сантиметров кухненски нож, по-късно открит от разследващите.

Днес, подсъдимият тийнейджър беше замерян с яйца от възрастен мъж. Минути преди да конвоират непълнолетния подсъдим, пред Съдебната палата се събраха близки, роднини и приятели на 11-годишната Никол Йончева, които с мълчалив протест се обявиха за промяна на законодателството свързано с непълнолетни престъпници.

„Със сигурност трябва да остане в затвора, а не да го пуснат след 5 години. Той след 5 години на колко ще е - на 20, тепърва започва животът му, а Никол, няма как да продължи да живее”, каза Кристина Каролева, майка на приятелка на убитата Никол.

Адвокатът на почерненото семейство ще настоява за кръвнина и за най-тежката присъда. Максималното възможно, което в момента е несъразмерно малко за изживяната трагедия от родителите и пострадалите,заяви защитникът на убитата Никол, адвокат Яни Николов.

V;QvvrkXpmTts

В кулоарите на съда пристигнаха и родителите на подсъдимия. Те твърдяха, че Иван не е извършител на бруталното убийство. Според прокуратурата обаче доказателствата, че Иван е прерязал сънната артерия на 11-годишната Никол са неоспорими. ДНК на извършителя е открито, по оръжието и по телефона на жертвата.

„Аз го познавам много добре и знам какво ми каза. И му видях реакциите при първото свиждане. Каза не! После говорих с него, разказа ми какъв е случаят. Това е. Случаят е съвсем друг човек. Обаче не знам защо прикриват някои убиеца, кой го прикрива не знам”, заяви бащата на подсъдимия. /БГНЕС