Шефът на КАТ - Русе: Шокиран съм, убеден съм в невинността на Маноел

Манов обясни, че щом има разследване, има някакви данни
Манов обясни, че щом има разследване, има някакви данни / БГНЕС

Изключително шокиращо е, за всеки един баща синът му или детето му е добър. Убеден съм, че Маноел не е извършил никакви престъпления. Това заяви ст. инспектор Михаил Манов, началник на „Пътна полиция“ - Русе, във връзка с ареста на сина му като член на организирана престъпна група, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Манов обясни, че щом има разследване, има някакви данни, но прокуратурата и съдът ще решат дали има извършено престъпление. Синът му е работел като охранител от 1-2 години в нощния клуб на Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов и е арестуван като ръководител на престъпна група при акция на ГДБОП в събота в Русе.

„Маноел си е отделно семейство, не живее с мен. За мен е добър син, бил съм строг баща, надявам се да съм го възпитал правилно“, каза още Манов.

Той няма да подава оставка от поста си като началник на „Пътна полиция“-Русе, тъй като не вижда причина, нито е имал отношение към престъпната група.

„Синът ми е пълнолетен гражданин, носи отговорност за постъпките си. След като е прекрачил границите на закона, съответно ще си понесе последствията. Това няма по никакъв начин да се свързва с моята работа, аз съм дългогодишен служител и стриктно съм си изпълнявал задълженията като такъв“, бе категоричен Манов. /БГНЕС