Стефан Данаилов: Не мога да се сърдя на живота си. Той ме е радвал и натъжавал

Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой, казва Стефан Данаилов
Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой, казва Стефан Данаилов / БГНЕС

[b][i]Отдавна ме канят да напиша книга за моя живот. Дълго отлагах, защото смятах, че има достатъчно време пред мен.[/i][/b]

Това казва популярният актьор и политик Стефан Данаилов, който най-после склони да разкаже преживелиците си в автобиография – тя излиза навръх 75-ия му рожден ден на 9 декември. За тогава е насрочена и премиерата на „Романът на моя живот“ /„Книгомания“/ в Народния театър.

Книгата е писана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, на базата на много интервюта, спомени и снимки – от детството до днешни дни.

[b][i] „На тези години е смешно да мисля за бъдещето. Разтоварвам и подреждам багажа на миналото, за да разбера къде съм в настоящето. И като че ли все пак мечтая за бъдещето, скришом…

Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие. Безброй образи, думи, случки и емоции нахлуват у мен…”,[/i][/b] пише в увода на книгата Данаилов.

В „Романът на моя живот“ има всичко: и смешни случки от детски пакости, и любовни истории, и разкази от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности за политическите битки на Стефан Данаилов.

Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие, твърди актьорът
Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие, твърди актьорът / БГНЕС

[b][i] „Мери ми липсва… Пусто ми е. Трябваше да мине известно време от смъртта й, за да напиша тези редове. Страхувах се, че спомените ще ме потиснат. Не е лесно да останеш с тях, те са като призраци. Обръщам се назад едва днес, на 75 години – за да подредя мислите си. Виждам, че не мога да се сърдя на живота си. Той ме е радвал и натъжавал, карал ме е да се усмихвам”, [/i][/b] споделя още Ламбо.

Според него много от историите, разказвани за него през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. [b][i] „Някои са ме белязали, другите съм забравил. Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума”, [/i][/b] откровеничи още актьорът.

На 27 години Данаилов става най-известният човек в България покрай сериала „На всеки километър“
На 27 години Данаилов става най-известният човек в България покрай сериала „На всеки километър“ / БГНЕС

На 27 години той става най-известният човек в България покрай сериала „На всеки километър“, така че в книгата става дума и за тежестта на славата. Специално място е отделено на партньорките му в киното, сред които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и много други. Макар да е дискретен в подробностите и да поставя съпругата си на първо място, Ламбо дава да се разбере, че с някои от тях отношенията са надхвърлили колегиалното партньорство.

[b][i] „Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените”, [/i][/b] признава си Ламбо.

Той не спестява и болезнените си преживявания – заради публичното навлизане в личния му живот и заради загубата на близки хора.

[b][i] „Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор.

Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой. Вие знаете кой стои зад този разказ”, [/i][/b] споделя още Стефан Данаилов.

„Романът на моя живот“ /„Книгомания“/ излиза за 75-я рожден ден на Данаилов на 9 декември. /БГНЕС

/БГНЕС