Поколението БГНЕС поема ръководството на агенцията

Гергана Костадинова, Георги Пашкулев и Цветана Арангелова.
Гергана Костадинова, Георги Пашкулев и Цветана Арангелова. / БГНЕС

От началото на тази година начело на Информационна агенция БГНЕС застават журналисти, които изградиха кариерата си в БГНЕС и минаха всички стъпала в йерархията до ръководните постове.

[b]От днес главен редактор на медията е Георги Пашкулев[/b], който има 13 години стаж в БГНЕС. Той започва кариерата си в БГНЕС като редактор, в продължение на няколко години е ръководител на отдел „Международни новини”, а по-късно и първи зам.-главен редактор.

[b]Заместник-главен редактор е Цветана Арангелова[/b], която работи в БГНЕС от 2009 г. Тя се присъедини към екипа на БГНЕС като редактор в отдел „Вътрешна информация”, а от 2013 г. до момента оглавява отдела.

[b]Гергана Костадинова е начело на първата частна Фото-агенция в България от самото й създаване през 2004 г.[/b]

[b]Яница Бърнева, която е дългогодишен редактор във „Вътрешна информация”, застава начело на отдела[/b] и поема координацията на кореспондентите, работещи за БГНЕС в цялата страна.

Всички те благодарят на досегашния главен редактор на БГНЕС Пламен Йотински, че им е позволил да се развиват професионално, който от тук нататък ще ръководи аналитичния и международен отдел на медията.

БГНЕС е най-голямата частна новинарска агенция в България. Основана през 2001 г., тя комбинира в себе си три агенции, които предлагат новини, снимки и видео.

Към днешна дата архивът на БГНЕС наброява близо 1,8 млн. новини, 6 млн. снимки и над 70 хил. видеа.

[b]През 2017 г. Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ награди БГНЕС с наградата Информационна агенция на годината.[/b]

БГНЕС е 100% собственост на семейство Нешкови и носи името на Темелко Нешков, който прекарва 12 години в различни югославски затвори и се бори за независимостта на Македония, както и за правата на българите, живеещи във вече бивша Югославия.

Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа. За новините от чужбина се използват пълните пакети на световните агенции Франс прес, Ройтерс, ТАСС и ДПА.

Абонати на БГНЕС са всички централни и регионални издания, десетки радиостанции от София и страната, телевизии, чуждестранни посолства в София, български дипломатически представителства в чужбина, чужди информационни агенции, банкови и финансови и институции. /БГНЕС