Анонимен благодетел дарил 150 000 лв. за нова църква в Копривец

Анонимен благодетел дарил 150 000 лв. за нова църква в Копривец
Анонимен благодетел дарил 150 000 лв. за нова църква в Копривец / БГНЕС

Анонимен благодетел е дарил 150 000 лв. за изграждането на нова църква в русенското село Копривец, съобщи Русенският митрополит Наум, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

Изграждането на храма започна през февруари, когато владиката извърши и водосвет, а църквата ще бъде към манастира „Света Петка“ в селото. Строителните работи са били прекъснати временно заради снега, но след Великден те ще продължат с ускорени темпове. Новата църква ще бъде завършена през ноември, а през следващата зима ще продължи оформлението й.

Дядо Наум подчерта, че финансирането на строежа е напълно осигурено, а един от първите, дарили средства за храма, е бил покойният дядо Добри. Със сумата от 150 000 лв. от новия благодетел работата ще върви нормално. „Надявам се, че Бог по своята милост и Св.Петка, чието име носи Светата обител, ще въздадат на този дарител всичко онова, което е необходимо за него, за неговото семейство, за здраве, благопреуспяване и спасение“, благослови владиката.

Преди дни митрополитът съобщи още, че манастирът е спечелил финансиране за реконструкция и ремонт на комплекса, паралелно с изграждането на новия манастирски храм. /БГНЕС