Капана фест в Пловдив привлича хиляди

Капана фест в Пловдив привлича хиляди
Капана фест в Пловдив привлича хиляди / БГНЕС

В петък нареждаха масите и инсталациите, в събота в ранните часове там се разходиха по- възрастните и семейства с малки деца, но истинските атракции на Капана фест 2018 започват с притъмняването, когато артистичният квартал става изцяло територия на младите, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Музика от пет сцени ще звучи в лабиринта от улички, украсен с емблематичните вече знаменца. Нови графити допълват атмосферата на емоция и очаквания, за колекционерите на старите винили има по-голям от преди пазар, а на най- новото разклонение от пешеходната зона, превземаща все повече един от най- старите квартали в града, ще звучат млади изпълнители с дебютни изяви. Дизайнери с фантазия и златни ръце предлагат на над 120 сергии безкрайно разнообразие от уникални накити, дрехи, аксесоари, играчки- занаятите имат своето място не само в пресътворяването на миналото, но и в днешната улична мода. За тези, които напук на шума ще предпочетат да се поровят в стари книги и да прочетат нещо, има литературна зона, в която ще гостуват български детски автори. Там се продават и книги с автограф. На площадките към Джумаята пък има удобства за киномани, които ще могат да видят независими филми и да се срещнат с режисьорите им. За гладните също има зона, извън множеството заведения- тук се предлагат съвсем природосъобразни, произведени в нашите земи продукти, които могат и да се опитат. Човешка джага, батут и стена за катерене пък дават възможност на тези, които са усетили излишък на енергия, да я изразходят и за своя радост, и за радост на зрителите наоколо.

Всеки Капана фест досега предлагаше и едно специално място, което хем е атракция, хем е чудене фон за снимки. Тази година към тези характеристики трябва да се добави още една, немаловажна в жегата, която налегна южния град- оранжев дъжд. Ситни капчици вода излизат от меките тръби, които реагират на всеки полъх на вятъра и към всичко, което Капана фест предлага днес и утре, носи и разхлаждане. /БГНЕС