Нанков, Московски и Валентин Радев подадоха оставки
Нанков, Московски и Валентин Радев подадоха оставки / БГНЕС
Нанков, Московски и Валентин Радев подадоха оставки

С колегите Ивайло Московски и Валентин Радев депозирахме оставките си. Това заяви регионалният министър Николай Нанков, предаде репортер на БГНЕС. Подадохме оставките си още преди 5 дни, подчерта Нанков и добави, че днес вече те са факт.

„Това са оставки по линия на тези министерства, поета е политическа отговорност. Отговорността за тях е личен акт. Ние ги депозирахме по волята си още преди 5 дни. Проблемите трябва да бъдат решени. Жертвите на пътя трябва да намалеят“, заяви Нанков.

Проблемът в работата досега е в липсата на добра координация между ведомствата, обясни Нанков. „Координацията между ведомствата не е била на ниво. Ако имаше ежедневен контрол по спазването на ограниченията по пътищата може би нямаше да се стигне до този инцидент край Своге“, подчерта още Нанков.

От своя страна вътрешният министър Валентин Радев каза, че са подали оставки, „защото така постъпваме в ГЕРБ, носим политическа отговорност”. Поставени сме на постовeте си, за да свършим работа. Очевидно министерствата ни не са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия, каза той.

С колегите Ивайло Московски и Валентин Радев депозирахме оставките си.
С колегите Ивайло Московски и Валентин Радев депозирахме оставките си. / БГНЕС

Вероятно ще се върнем в НС, каза Радев. Докато се намерят нови министри, ние ще продължим своята работа. Ще говорим с партията и решим какво правим, добави той.

Валентин Радев допълни, че на фона на тази трагедия статистиката показва спад в броя на пътнотранспортните произшествия за същия период на миналата година и уточни, че през 2017 те са били 1000, а през тази са 600. Радев подчерта, че много неща се правят за намаляване на инцидентите на пътя с промените, които в момента се правят в Закона за движение по пътищата.

На заседанието не присъства транспортният министър Ивайло Московски, който по думите на Николай Нанков е в болнични.

БГНЕС припомня, че до момента от кабинета "Борисов" 3 си тръгна един министър - проф. Николай Петров, който оглавяваше здравното министерство, след информации за конфликт на интереси при обществени поръчки във ВМА.

Преди няколко месеца оставка подаде и министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ и познанството ѝ със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Впоследствие обаче Петкова остана на поста си. След това оставка Борисов поиска и на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Той я подаде, но майките на деца с увреждания излязоха на протест в негова защита и Петков остана на министерския пост. /БГНЕС